Päätin, että osallistumme Puuman kanssa vielä Seinäjoen karsintoihin, jotka olivat kolme viikkoa astutuksen jälkeen. Pari ensimmäistä viikkoa astutuksen jälkeen treenasimme suht normaalisti keskittyen paljon kokonaisuuksiin ja kisamaisuuksiin. Kolmas viikko otettiin sitten kevyemmin, varsinkin vauhtiliikkeiden osalta. Treenit menivät mukavasti, vaikkakin zetassa seisominen oli hieman kateissa ja Puuma tarjosi nopeaakin nopeampia istumisia.

Perjantaina lähdettiin sitten puoli viiden aikaan ajelemaan kohti Seinäjokea Heidin ja Sirken kanssa. Matkalla pysähdyttiin syömään ja perillä taidettiin olla joskus puoli kymmenen hujakoilla. Yövyin samassa huoneessa Maijan ja Tesun kanssa. On se aika näppärää, kun koirat tulevat niin hyvin juttuun, ettei ole väliä kenen kanssa reissaa tai yöpyy.

Aamulla ysin aikaan oltiin kisapaikalla, joka sijaitsi vain muutaman kilometrin päässä hotellilta. Kisahalli oli keinonurmihalli. Pakkanen oli laskenut alkuviikon -20 asteen lukemista jonnekin miinus kuuden hujakoille. Otin kuitenkin häkin sisälle ja Puumis pääsi sinne majailemaan kehien väliseksi ajaksi. Hallin lämpötila oli noin 10 astetta. Puuma starttasi numerolla kaksi.

Tässä meidän suoritus, sekä kursiivilla tuomarien kommentit

  • PAIKALLA ISTUMINEN 10
  • PAIKALLA MAKUU 10

Ekaan yksilökehään päästiinkin sitten heti Fidzin jälkeen eli alle 10 minuuttia p-olo kehästä poistuttua. Laitoin silti Puuman ihan pieneksi hetkeksi häkkiin tässä välissä. Sitten kehään.

  • OHJATTU NOUTO 9
    -Oli rauhallinen sivulla ollessa. Merkki ok mutta hieman jouduin ehkä pysäyttämään aiemmin mitä haluaisin. Hyvä kapulan nappaus, palautus olis voinut olla mun makuun vähän rivakampi. Edessä hitusen vino.
    -Asento merkillä, edessä vino
     
  • ZETA (M-I-S) 9,5
    -Vaikka Puumis on mokannut seisomista lähiaikojen treenissä, se teki nyt hyvin. Näytti iloiselta ja rennolta.
    -Hieman hidas maahan, hieman tiivis seuruu
     
  • SEURAAMINEN 9
    -Aika kiva, selkeä kaavio. Puuma seurasi aika siististi. Pientä hienosäädettävää löytyy toki aika.
    -vähän haparoi peruutuksessa, vähän tiivis välillä, 2 ask. oik. koira ei suora, 2 ask. vas. ohjaaja kääntää rintamasuuntaa
     
  • RUUTU 9
    -Myös tässä meinasi hieman ennakoida merkille pysähdystä mutta pysähtyi silti ihan napakasti. Hyvä paikka ruudussa, pieni kuplahdus seuraamaan tulossa.
    -ennakoi merkillä kääntymällä, seisomisasento ruudussa
     
  • LUOKSETULO 8,5
    -ok kokonaisuus. Seisahtui vinoon. Niin, ja alun jätössä pää hieman heiluu ylös ja alas
    -vino seisominen, koskee sivulletulossa, pari nuuhkaisua odotuksessa

Seuraavaan kehään jouduttiin sitten odottamaan tovi, kun siellä pyöri edelleen paikallaolot.

  • HYPPYNOUTO 9
    -ok kokonaisuus
    -sivulletulossa kosketus käteen
     
  • TUNNARI 7,5
    -Tuuppasi nenällä hieman yhtä väärää, otti oman kapulan heti sille tultuaan, palautuksessa paranteli hieman otetta. Rento kokonaisuus.
    -puree, kapulan tuuppaus, kosketus pa
     
  • KAUKOT 9
    -kaukoissa on olleet Puumalle hieman haasteelliset ja nytkin asennot olivat vielä epäpuhtaita. Iso ero siis siihen miten parhaimmillaan osaa tehdä yksittäin treenatessa. Mutta pääasia, että kaikki vaihdot onnistuivat ekalla käskyllä! :)
    -puoli-istuva asento i-s, muitakin puolittaisia

LOPPUPISTEET 288, SIJOITUS 5/32. Tuomarit Piritta Pärssinen ja Tiina Laakko.

Olin todella tyytyväinen! Puuma oli iloinen, teki töitä keskittyneesti ja yhteistyö tuntui hyvältä! Hieno Puuma <3